Tagtik

Temperaturen zakken en kans op buien

Vrijdag hangen er eerst vrij veel wolken met slechts enkele buitjes vanaf het westen. In de Ardennen hangt er tijdelijk laaghangende bewolking met wat nevel of een plaatselijke mistbank. Rond de middag wordt het droog vanaf het westen en stilaan ook halfbewolkt met opklaringen. Over het centrum en het oosten blijft de kans op enkele buien, eventueel met een paar donderslagen, bestaan. Het is gevoelig koeler met maxima van 19 graden in de Hoge Ardennen tot 24 of 25 graden in het centrum. De wind is zwak tot meestal matig uit noord tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht verlaten de laatste buien ons land via het oosten. Over het westen en het centrum blijft het droog met breder wordende opklaringen. Geleidelijk wordt het overal droog, maar op de Ardense hoogten kunnen lage wolken het zicht belemmeren. De minima schommelen in de meeste streken tussen 13 en 17 graden. De noorden- tot noordwestenwind wordt in de loop van de nacht zwak.

Zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Ten zuiden van Samber en Maas zijn die opklaringen wellicht wat breder. Het blijft overwegend droog met slechts hier en daar kans op een buitje. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden. Er waait een zwakke tot meestal matige noordenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren