Tagtik

Vanaf dinsdag gaat het regenen

Na het optrekken van het soms hardnekkige ochtendgrijs wordt het op de meeste plaatsen zonnig. Maxima van 12 tot 16 graden maar waar de zon lang op zich laat wachten wordt het niet warmer dan 10 of 11 graden. De wind waait zwak, op de Ardense toppen matig, uit oostzuidoost tot oostnoordoost.

Zondagavond en -nacht vormt er zich opnieuw in meerdere gebieden mist of lage bewolking, vooral in de lagere gebieden en ten zuiden van de Ardennen. De minima schommelen tussen 0 en 5 graden met lokaal negatieve temperaturen in de Ardennen. De wind waait zwak tot soms matig en ruimt naar zuid tot zuidoost.

Maandag verwachten we in de Ardennen eerst lokale mistbanken en lage wolken die hardnekkig kunnen zijn. Elders is het meestal zonnig. In de loop van de namiddag of avond wordt het zwaarbewolkt vanaf de Franse grens, later gevolgd door perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. Het blijft lange tijd droog, maar in de loop van de namiddag en avond gaat het regenen vanaf het westen. We halen maxima van 9 à 10 graden in de Hoge Ardennen tot 13 of 14 graden in het centrum. De zuidelijke tot zuidoostelijke wind is matig en aan zee soms vrij krachtig.

Woensdag krijgen we opklaringen en wolken. Langere droge periodes wisselen af met enkele buien bij maxima van 7 tot 12 graden. Er waait een matige en over het westen soms een vrij krachtige zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren