Tagtik

Vanaf vanavond zwaarbewolkt

Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen droog met opklaringen, ten zuiden van Samber en Maas dan weer veel lage bewolking. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt en kunnen er een aantal buien tot ontwikkeling komen. De kans daarop lijkt het grootst in de zuidoostelijke helft van het land. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 11 en 13 graden elders. Er waait een overwegend matige en in het westen soms vrij krachtige zuidelijke wind. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en volgende nacht wordt het zwaarbewolkt met matige regenval. In het tweede deel van de nacht volgen er buien die vooral in het westen intens kunnen zijn, eventueel zelfs met een donderklap erbij. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden aan zee, met waarden rond 9 of 10 graden in het centrum. De wind waait matig tot vrij krachtig en lokaal zelfs tijdelijk krachtig uit zuid tot zuidoost, tegen de ochtend ruimend naar zuidzuidwest. De rukwinden lopen geleidelijk op tot 60 à 70 km/h, tegen de ochtend in het westen mogelijk 80 à 85 km/h tijdens buien.

Donderdag wordt het wisselvallig met buien, die soms stevig kunnen zijn, met kans op onweer. De maxima liggen tussen 8 graden in de hoge Ardennen en 13 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot overwegend vrij krachtig uit het zuiden tot het zuidwesten. Aan zee waait hij aanvankelijk krachtig. Er zijn rukwinden mogelijk tot rond 75 km/h.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren