Tagtik

Veel regen op maandag

Maandagochtend zijn er nog enkele tijdelijke opklaringen mogelijk. Een groot deel van de dag echter wordt het zwaarbewolkt met regen of buien. De neerslag valt eerst over de noordwestelijke landshelft. In de loop van de namiddag bereikt hij ook de de streken ten zuiden van Samber en Maas. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten. Het is zeer zacht met maxima van 17 tot 19 graden in de Ardennen en van 19 tot 21 graden elders. De matige zuidwestenwind wordt zwak op het einde van de dag. Dat meldt het KMI.

Volgende nacht beïnvloedt een vrij actieve regenzone het centrum en het zuidoostelijk deel van het land. Een donderslag is niet onmogelijk. Neerslag of mistbanken kunnen het zicht belemmeren. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke veranderlijke en later noordoostelijke wind.

Dinsdagochtend verwachten we vrij veel nevel, mist en lage wolken. Er kan nog wat lichte neerslag vallen in de Ardennen. In de loop van de dag krijgen we in vele streken brede opklaringen, maar in de Ardennen blijft het bewolkter. De maxima liggen tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en tussen 16 en 18 graden elders. De wind is zwak en veranderlijk.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren