Tagtik

Vlaamse KLJ 's nachts aangevallen door jongeren met bivakmutsen en messen

Intussen zijn alle leden van de KLJ uit Nevele opnieuw thuis na een bewogen kamp in Bouillon. Vrijdagnacht stormden immers enkele lokale jongeren met bivakmutsen op motoren hun kampterrein op. Ze zwaaiden met messen en maakten de KLJ-jongeren bang.

De lokale jongeren vielen de leiders van de KLJ fysiek aan, en sommigen haalden zelfs messen boven. Burgemeester van Bouillon Patrick Adam, benadrukt in de pers dat er absoluut geen aanleiding was voor de aanval en dat er geen eerder incident had plaatsgevonden. Een van de KLJ-leiders liep volgens de burgemeester van Bouillon een lichte schram op aan de rug. Er zou niets zijn gestolen, het was louter een aanval om de kampbewoners de stuipen op het lijf te jagen.

Diep in de nacht van vrijdag op zaterdag besloot de leiding dan ook om het kamp vroegtijdig stop te zetten. De jongste groepen waren al huiswaarts, de ouderen beslisten dat ze zo snel als mogelijk opnieuw huiswaarts wilden.

De politie startte meteen een onderzoek. Er waren acht jongeren betrokken bij de nachtelijke aanval. Twee onder hen zijn ’s nachts, niet ver van het terrein, meteen opgepakt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Nieuwsblad - DH/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren