Tagtik

Waarom deze mysterieuze reis naar Rusland?

Terwijl westerse artiesten sinds het begin van de invasie in Oekraïne zoveel mogelijk hebben vermeden om naar Rusland te reizen, aarzelde Kanye West, bekend om zijn herhaalde escapades in de Verenigde Staten, niet om afgelopen weekend naar Moskou te vliegen. 

Het persbureau Tass citeert de Russische producer Iana Roudkovskaïa met de woorden: "Kanye West is in Moskou! Het is geweldig nieuws, hij is in het hart van de hoofdstad", zei ze enthousiast. Er is ook een video op Telegram geplaatst waarop de ster te zien is op het dak van een beroemd winkelcentrum, GOUM, starend over het Rode Plein. 

Volgens de Russische mediapersoonlijkheid Ksenia Sobtchak bezoekt de beroemde rapper de hoofdstad om "de veertigste verjaardag van zijn vriend Gosha Rubchinskiy te vieren", een trendy Russische modeontwerper. Ondanks het warme weer stonden er zo'n honderd fans buiten het Four Seasons hotel om hun idool te ontmoeten. 

In het verleden heeft Kanye West zijn bewondering voor Vladimir Poetin niet geschuwd en veroorzaakte hij een schandaal door de dictator Adolf Hitler te prijzen. Een paria in de showbusiness: zo wordt de artiest gezien in zijn eigen land, waar hij talloze antisemitische uitspraken heeft gedaan.

(FVDV and AsD for Tagtik/Picture : American rapper Kanye West and socialite Kim Kardashian pose together at the red carpet of the Met Gala in 2019 by Cosmopolitan UK via Wikicommons under license Creative commons CC-BY-3.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren