Tagtik

Warme nazomer blijkt er dan toch niet te komen

Er zou ons een ongewoon warme start van volgende week te wachten staan, maar de weermodellen voorspellen dan toch eerder typisch herfstweer voor de start van de komende werkweek.

Zaterdagnamiddag is het aanvankelijk nog overal zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. In de loop van de namiddag wordt het in het westen en later ook het centrum droger met geleidelijk ook opklaringen. De maxima liggen tussen 14 en 16 graden in de Hoge Ardennen en liggen rond 17 à 18 graden elders. De wind waait matige tot soms vrij krachtig uit west tot zuidwest met rukwinden tot 50 à 55 km/u. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond wordt het overwegend droog met op vele plaatsen brede opklaringen. In het noordwesten van het land is er doorgaans meer bewolking met aan zee kans op een bui. In het tweede deel van de nacht komt er in het zuidoosten van het land meer bewolking en kans er in de Ardennen en Belgisch Lotharingen al wat lichte regen of motregen vallen. Op de hoogten kan het zicht beperkt worden door laaghangende bewolking. De minima liggen tussen 9 of 10 graden in de Hoge Venen en 12 à 13 graden in het westen van het land. De wind waait overwegend matig en krimpt naar zuidwest.

Zondagmorgen zijn er nog enkele opklaringen in het noorden van het land terwijl het zuiden van het land zwaarbewolkt is met wat neerslag. In de loop van de dag wordt het ook in het centrum en het noorden zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. De maxima liggen tussen 14 en 16 graden in de Ardennen en liggen rond 17 à 18 graden in Vlaanderen en Belgisch Lotharingen. De wind zwak tot matig uit zuid tot zuidwest, later krimpend naar zuidoost.

Zondagavond wordt het droog en ontwikkelen er zich brede opklaringen vanaf het zuiden. Tegen het eind van zondagnacht vergroot de kans op neerslag in het westen van het land. Het wordt een zeer zachte nacht met minima van 11 tot 14 graden in de Ardennen en van 14 tot 16 graden elders in het land. De wind wordt geleidelijk matig uit zuidelijke richtingen.

Maandag trekt een storing vanaf het westen over het land en maken de opklaringen plaats voor veel bewolking met regen of buien die eventueel onweerachtig kunnen worden. Het wordt zeer zacht met maxima van 17 graden in het westen tot lokaal 21 à 22 graden in het oosten. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest, na de storing ruimend naar west tot zuidwest.

Dinsdag blijft het in het noordwesten van het land droog met brede opklaringen. In het zuidoosten is er meer bewolking en kan er aanvankelijk nog wat neerslag vallen. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 18 graden in Vlaanderen bij een zwakke tot matige wind uit noordoost.

Woensdag is het droog met zon en hoge wolkensluiers. Vooral in de Ardennen is er kans op wat ochtendgrijs. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden bij een matige oostenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren