Tagtik

Warmste oudejaar ooit, maar ook regen en rukwinden

Weermodellen verwachten dat we zaterdag de warmste oudejaar ooit in België krijgen. Toch is dit niet meteen het sein om nog gauw het gourmettoestel in te ruilen voor een winterbarbecue, want hevige wind en regen geven het lenteweer een herfstkarakter.

Volgens weerman Frank Duboccage zou het kwik op oudejaarsdag kunnen stijgen tot 17 graden en dat gebeurde nooit eerder. “Het zou de warmste 31 december kunnen worden sinds het begin van de metingen”, vertelt hij aan HLN.

Zaterdagochtend regent het nog in het noorden van het land. Geleidelijk wordt het droog en bewolkt. In de namiddag zijn er vooral in de zuidelijke landshelft enkele opklaringen mogelijk. In het centrum en noorden van het land kunnen er enkele lokale buien vallen, maar het blijft in de meeste streken droog. Het wordt buitengewoon zacht. We verwachten maxima tussen 13 en 17 graden. Er staat daarbij een steeds vrij krachtige tot soms krachtige zuidwestenwind. Rukwinden rond 70 km/u blijven mogelijk. Dat meldt het KMI.

Op oudejaarsavond is het in de meeste gebieden droog met vooral ten zuiden van Samber en Maas opklaringen. 's Nachts wordt het overal bewolkt en neemt de kans op regen toe in het noordwesten. Zondagochtend liggen de temperaturen tussen 10 en 13 graden. De zuidwestenwind waait eerst nog vrij krachtig, maar neemt af naar matig tot soms vrij krachtig. Rukwinden tot 60 km/u of wat meer zijn nog mogelijk in de avond.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN - KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren