Tagtik

We krijgen enkele regenbuien dit weekend

Vrijdagochtend is het zwaarbewolkt met kans op wat lichte neerslag. Vooral in het westen en op het Ardense reliëf kan er aanvankelijk nog nevel of mist voorkomen. In de loop van de dag verwachten we hoofdzakelijk ten zuiden van Samber en Maas buien of soms matige regen. Elders is het droger. De maxima schommelen van 11 graden in de Hoge Ardennen tot 17 graden in Vlaanderen. De wind is meestal matig uit het zuiden en ruimt naar het zuidwesten. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met over het zuidoosten nog een bui of wat regen. Elders is het droger met soms enkele schaarse opklaringen, vooral dan over het noorden van het land. Het is zacht bij maxima van 11 tot 15 graden. De zuidwestenwind is meestal matig over het zuiden van het land en aan zee, maar eerder zwak elders. In laatstgenoemde streken kan er dan ook nevel en mist gevormd worden.

Zaterdag is het over het noordwestelijke deel van België licht wisselvallig met opklaringen, wolkenvelden en kans op enkele verspreide buitjes. Over het zuidoostelijke deel daarentegen verwachten we veel wolken met perioden van regen of meer uitgesproken buien. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in het centrum bij een meestal matige zuidwestenwind.

Zondag is het meestal droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden over het westen en centrum, terwijl het over de zuidoostelijke landshelft bewolkter is met nog tot de middag kans op wat regen. In de Kuststreek kan er nog een buitje vallen. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden  bij een zwakke tot matige zuidwestenwind die krimpt naar zuidzuidoost.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren