Tagtik

Woensdag wordt zacht en zonnig

Woensdag wordt het zonnig met hoge wolkensluiers. In het oosten en noordoosten van het land is er nog plaatselijk ochtendgrijs, dat geleidelijk aan optrekt. De maxima liggen in het noorden en centrum rond 15 of 16 graden, maar rond 18 of 19 graden in de lage gebieden ten zuiden van Samber en Maas. De wind waait matig uit het oosten. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond hangt er veel sluierbewolking en tijdens de nacht naar donderdag dikt de bewolking verder aan. Vooral in het westen en zuidwesten valt er af en toe regen, die tegen de ochtend uitbreidt naar het centrum. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten, op de hoogten van de Ardennen soms vrij krachtig.

Donderdag wordt het half- tot zwaarbewolkt met periodes van regen of enkele buien, mogelijk gepaard met gerommel. In de namiddag is het wellicht tijdelijk droog en vrij zonnig, maar tegen de avond nadert er opnieuw een neerslagzone. Het wordt zacht met maxima van 13 graden in het Hoge Venen en 21 of zelfs 22 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal matig uit het zuiden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren