Tagtik

Zacht nazomerweer trekt stilaan weg: paraplu's nodig

In de nacht van zondag op maandag is het eerst overwegend droog en hangen er vaak nog hoge en middelhoge wolken. Later kan er links of rechts wat regen vallen. De minima liggen tussen 8 en 13 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting of uit het zuiden. Dat meldt het KMI.

Maandag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met kans op wat neerslag, vooral over het centrum en oosten van het land. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden en dit bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Dinsdag hangen er vrij veel wolken en kan er soms wat regen of een bui vallen. De zuidwestenwind wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en soms krachtig in de kustregio. Er is kans op rukwinden tussen 50 en 70 km/h. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden.

Woensdag is het overwegend droog met opklaringen en bewolkte perioden. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden in het westen van ons land. De wind waait matig uit zuidwest, krimpend naar zuid.

Donderdag trekt een regenzone over ons land vanaf het westen. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. De wind waait meestal matig uit zuid, ruimend naar zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay) 

Ook dit kan u interesseren