Tagtik

De geheime zonen van Poetin: 'Helemaal afgezonderd van buitenwereld'

Over het privéleven van de baas van het Kremlin wordt niet meer gecommuniceerd naar de buitenwereld. Er hangt dan ook heel wat mysterie rond de huidige gezinssituatie van Vladimir Poetin.

De Russische president heeft officieel twee kinderen met zijn ex-vrouw Ljoedmila, met wie Poetin in 1983 trouwde en van wie hij intussen gescheiden is. Maria is nu 39, Katerina 38. Maar Poetin heeft ook twee zonen met voormalig Olympisch turnster Alina Kabaeva (41). Althans dat beweert toch Dossier Center, de onderzoeksgroep van oppositieactivist Michail Chodorkovski. Ivan Poetin zou geboren zijn in 2015, zijn broer Vladimir jr. in 2019. Volgens sommige bronnen zouden het zelfs vier kinderen zijn: twee jongens en twee meisjes, een tweeling.

Gouden kooi
Volgens Dossier Center hebben de kinderen geen contact met andere leeftijdsgenoten. Ze krijgen thuisonderwijs, muziekles en hebben personal trainers voor zwemmen en artistieke gymnastiek. Ze leven met andere woorden in een gouden kooi, klinkt het. 

De kinderen van Poetin leven op een uitgestrekt landgoed aan het Valdai-meer, zo’n 400 kilometer ten noordwesten van Moskou. Dit extreem luxueuze privélandgoed van Poetin is compleet afgesloten van de buitenwereld en wordt zeer streng bewaakt. Er is constante bescherming van de Russische veiligheidsdiensten aanwezig en de enige toegangsweg is via een geheim treinspoor. 

(FVDV for Tagtik/Source: Dossier Center/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren