Tagtik

De wanhopige oproep van George Clooney richting Joe Biden

De Hollywood-acteur, die zichzelf een Democraat noemt, riep in een artikel in de New York Times op tot het aftreden van de president: "Het is een kwestie van leeftijd, meer niet... Met deze president winnen we niet in november".

Acteur en regisseur George Clooney, een overtuigd Democraat die deelnam aan verschillende Amerikaanse presidentiële campagnes en de herverkiezing van president Joe Biden steunde, sloot zich woensdag aan bij de stemmen van zijn partij die de president opriepen om zich terug te trekken uit de race en plaats te maken voor een nieuwe kandidaat.

De heer Clooney voegde eraan toe dat zijn opvattingen privé werden gedeeld door veel leden van het Congres en senatoren.

De Amerikaanse acteur, die vorige maand samen met actrice Julia Roberts een fundraiser voor Joe Biden organiseerde, maakte zijn steun voor de president duidelijk. "Ik beschouw hem als een vriend en ik geloof in hem. Ik geloof in zijn karakter. Ik geloof in zijn moraliteit."

Maar Clooney zei ook dat "de enige strijd die hij (Biden) niet kan winnen de strijd tegen de tijd is. Niemand van ons kan dat," zei hij, erop wijzend dat de Biden die nu herkozen wil worden niet dezelfde Biden is als in 2010, toen hij vicepresident was.

(SR and MaSi for Tagtik/Source: New York Times/Photo: Csztova via Wikicommons under license Creative Commons CC BY 2.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren