Tagtik

Geïrriteerde Trump weigert rematch met Harris na nederlaag in eerste debat

Het is een pijnlijke nederlaag voor de Republikeinse presidentskandidaat. Trump ging net iets te vaak de mist in en vertelde te veel onwaarheden tijdens het eerste grote televisiedebat met zijn rechtstreekse concurrente Kamala Harris. En dat merkten ook zijn Repiblikeinse achterban én media die normaal gezien traditioneel zijn kant kiezen, op.

Kijkers van nieuwszender CNN vinden dat Kamala Harris haar slag heeft thuisgehaald in het debat. Ook voor een analist van Fox News is het “vrij duidelijk” dat de vicepresident het beter deed dan de miljardair. Ook zijn Republikeinse partijgenoten vertelden aan de krant New York Times dat de voormalige bewoner van het Witte Huis het minder goed heeft gedaan dan zijn Democratische rivale.

Maar Trump, die zag uiteraard een klinkende overwinning van zichzelf en heeft geen behoefte aan een nieuw debat. De miljardair verklaart immers dat hij het aanbod van Harris voor een nieuw debat zag als bewijs dat hij het eerste debat had “gewonnen”, want “verliezers vragen altijd om wraak”. 

Volgens Trump werden immers alle “problemen veroorzaakt door Kamala en Joe (Biden) (...) al in detail besproken” tijdens het debat met Biden in juni en nadien tijdens het debat met Harris. “ER KOMT GEEN DERDE DEBAT!”, besluit hij in hoofdletters. Dat heeft hij ook gezegd tijdens een campagne-evenement in Arizona.

(SR for Tagtik/Source: X - Truth Social/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren