Tagtik

"Ik denk dat Kim Jong-un mij mist"

Presidentskandidaat Donald Trump heeft voor het eerst een speech gegeven sinds de moordaanslag die hij overleefde. En de Republikein had het uiteraard uitgebreid over dat incident. Maar de oud-president laat niet na om ook zijn impact op de grote wereldwijde conflicten te benadrukken.

Wij luisterden naar de de strijdvaardige woorden van de Republikeinse presidentskandidaat en zetten voor jullie de opvallendste quotes op een rijtje. 

"Ik ga stabiliteit naar de wereld brengen", beweert Trump. "Ik was de enige president die geen nieuwe oorlogen bracht." Onder president Trump "nam Rusland niets", en werd IS verslagen. Hij zegt dat het goed is om overeen te komen met mensen met kernwapens zoals Kim Jong-un. "Hij zou mij graag terugzien. Ik denk dat hij mij mist."

"Onze opvolgers kregen een wereld in vrede en veranderden het in een planeet in oorlog." Dat begon al met de terugtrekking uit Afghanistan, zegt Trump. "Ik was er niet bij door een belachelijke verkiezing."

'Gouden tijden komen eraan'
Hij klaagt dat de pers heel anders zou schrijven als er kernonderzeeërs waren in Cuba terwijl hij president was. Trump belooft ook de gijzelaars uit Israël terug te brengen.

"Met onze overwinning in november zal er een einde komen aan jaren van oorlog en chaos. Ik kan oorlogen stoppen met een telefoontje." Trump belooft een Iron Dome te bouwen, gemaakt in Amerika. Het land zal zelfs een remedie tegen kanker en alzheimer en andere ziektes vinden. "We hebben een leider nodig die dat gedaan krijgt. We zullen geen mannen hebben die in vrouwensport spelen. Dat zal onmiddellijk stoppen. En we zullen onze steden herstellen", waar het nu wemelt van misdaad, volgens Trump.

"Amerika staat voor een nieuwe gouden tijd zoals nooit tevoren." 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Picture by Shaleah Craighead for the Executive Office of the President of the United States licensed under Public domain via Wikimedia Commons)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren