Tagtik

Kloof tussen Trump en Harris wordt kleiner in aanloop naar belangrijk debat

Volgens Politico is het momentum van Kamala Harris gestabiliseerd, maar heeft het zich niet omgekeerd. Eén ding is zeker: Kamala Harris blijft groeien in populariteit en Democratische kiezers zijn veel gemotiveerder dan toen president Joe Biden hun nummer één was. En toch blijft de race naar het Witte Huis bijzonder spannend.


Amerikanen herontdekken hun vicepresident Kamala Harris, maar op dit moment lijkt het momentum van de Democraat zijn grenzen te hebben bereikt.


Gemiddeld hebben ongeveer evenveel kiezers een positief als een negatief oordeel over Harris, maar Politico merkt op dat “dat niet slecht is voor een politicus in deze gepolariseerde tijden”.
 Bovendien is ze over het algemeen populairder dan Trump, wiens gemiddelde goedkeuring 44% is.


Het debat van dinsdag tussen de twee kandidaten brengt meer risico's maar ook voordelen met zich mee voor Kamala Harris. 90% van de ondervraagde kiezers in het onderzoek zei dat ze zo'n beetje alles wisten wat ze moesten weten over Trump, terwijl een kleiner deel, 71%, zei dat ze alles wisten wat ze moesten weten over Harris. Dit betekent dat zijn cijfers omhoog of omlaag kunnen gaan, afhankelijk van haar prestaties, terwijl die van Trump minder snel zullen veranderen.


(PP with AmBar/Source: Politico/Foto: DPA/Torsten Sukrow/SULUPRESS.DE)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren