Tagtik

“Het is hoog tijd dat Poetin met pensioen gaat”.

Zal de interne oppositie tegen Vladimir Poetin het autocratische regime van de Kremlinleider overwinnen? Sinds enkele maanden proberen bepaalde stemmen zich te laten horen binnen de Doema, het Russische parlement.

De verklaring van de Russische senator Nikolai Fedorov tijdens de Akatoej-viering in Tsjeboksarië was op zijn zachtst gezegd verrassend. Een zeer gevaarlijke uitspraak, maar vooral zeer gevaarlijk voor hemzelf, hij suggereerde dat het tijd was voor Poetin om met pensioen te gaan.

En zoals we weten houdt Poetin niet van oppositie en probeert hij zijn tegenstanders zo snel mogelijk te breken, met alle mogelijke middelen: moord, vergiftiging, ongelukken, enz.

Nikolai Fedorov is lid van de partij Verenigd Rusland. Hij is 66 jaar oud en was minister van Justitie van Rusland van 14 juli 1991 tot 24 maart 1993 en minister van Landbouw tussen 2012 en 2015, voordat hij persoonlijk adviseur werd van president Vladimir Poetin.

Desondanks heeft hij zich in de Doema regelmatig verzet tegen het beleid van Poetin. Volgens de onafhankelijke Russische media is hij de stem van de oppositie binnen Poetins partij.

Sommige senatoren zijn van mening dat Poetin zijn land in een economische meltdown stuurt en zouden graag zien dat er “dingen veranderen” in Moskou.

(SR and AmBar for Tagtik/Source: X/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren