Tagtik

“Trump is een 78-jarige miljardair die niet ophoudt met klagen over zijn problemen”

In november trekken de Amerikanen naar de stembus en intussen woedt de strijd tussen Democraten en Republikeinen hevig verder. Het zal een nek-aan-nekrace worden en dat beseffen ook voormalig president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle.

De Obama's spraken hun steun uit voor Kamala Harris en haar running mate Tim Walz op de Democratische Conventie in Chicago. Daar werd immers op dag twee Harris officieel aangeduid als presidentskandidate.

"Dit wordt een nek-aan-nekrace in een land dat sterk verdeeld is", zei Barack Obama. Hij riep het publiek op te gaan stemmen en “te werken zoals we nog nooit eerder hebben gewerkt”. 

“De mensen die deze verkiezing zullen beslissen, stellen een erg eenvoudige vraag. Wie zal voor mij vechten? Wie denkt aan mijn toekomst, die van mijn kinderen en die van ons samen?”, stelde hij. “Een ding is zeker: Donald Trump ligt er niet van wakker. Hij is een 78-jarige miljardair die niet ophoudt met klagen over zijn problemen.”

Obama deed erg lacherig over de Republikeinse presidentskandidaat. “Het wordt nog erger nu hij bang is te verliezen van Kamala. Met zijn kinderachtige nicknames, gekke samenzweringstheorieën en die eigenaardige obsessie over de omvang van menigtes.” Hij waarschuwde voor nog eens vier jaar Trump, wiens presidentschap hij samenvatte als “gebluf, gestuntel en chaos”. Toen het publiek Trump begon uit te jouwen, corrigeerde Obama: “Roep niet, maar ga stemmen.”

“Amerika is klaar voor een beter verhaal. Klaar voor president Kamala Harris”, zei de ex-president. “Ze is klaar voor deze job. Ze is iemand die haar leven heeft gewijd aan vechten voor mensen die een stem nodig hebben.” Ze zal bovendien werken voor élke Amerikaan, zei Obama.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren