Tagtik

Lijdt Joe Biden aan parkinson of niet?

Er wordt steeds meer gespeculeerd over de gezondheidstoestand van president Biden en zijn vermogen om een tweede termijn uit te dienen. Er zijn berichten dat de Democratische kandidaat mogelijk lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Is Joe Biden nog gezond genoeg voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten? Woordvoerster Karine Jean-Pierre van het Witte Huis werd eerder al door de pers ondervraagd over de gezondheidstoestand van de president van de VS na de publicatie van een artikel in de New York Times waarin werd beweerd dat een Parkinson-specialist de Amerikaanse leider tussen de zomer van 2023 en afgelopen voorjaar acht keer had bezocht.

De woordvoerster ontkende stellig dat Joe Biden aan parkinson lijdt en zei dat hij geen medicatie gebruikte om de aandoening te bestrijden. Karine Jean-Pierre wilde echter niet specificeren waarom deze arts het Witte Huis had bezocht en verschool zich achter het woord "vertrouwelijkheid". "Is de president behandeld voor de ziekte van Parkinson? Nee. Wordt de president behandeld voor de ziekte van Parkinson? Nee. (...) Gebruikt hij medicijnen tegen parkinson? Nee." Dat is dus genoteerd.

Maar moeten we de officiële versie van het Witte Huis geloven?  Herhaalde bezoeken van Dr. Kevin Cannard, een gerenommeerde neuroloog, doen twijfels rijzen: is de entourage van Biden bezig om zijn werkelijke gezondheidstoestand te verbergen?

(PP with LpR/Illustration picture: picture alliance / Newscom | Erin Schaff)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren