Tagtik

Moordaanslag Trump: de hallucinante videobeelden

De beelden van de poging tot moordaanslag op Donald Trump gaan de wereld rond. Op de hallucinante beelden is te zien hoe Trump naar zijn oor tast en meteen wegduikt. In het publiek achter hem breekt intussen paniek uit, terwijl agenten van de geheime dienst hun leven wagen om de Republikeinse presidentskandidaat van het podium te leiden.

Presidentskandidaat Donald Trump gaf in Butler, Pennsylvania, een toespraak over de grensovergangcijfers, toen er plots schoten werden afgevuurd. Een schutter vuurde acht keer op het campagne-event van de Republikeinen en daarbij raakten meerdere mensen gewond. Eén toeschouwer kwam om het leven. Ook Donald Trump werd geviseerd door de schutter. In de opschudding die volgde was te zien hoe veiligheidsagenten Trump zo snel mogelijk van het podium probeerden leiden. Hij had een spat bloed in het aangezicht.

De speciale dienst bevestigt op een persconferentie wel dat het om een "poging tot moordaanslag" gaat. De man die een moordaanslag op Donald Trump heeft proberen plegen, zou een geregistreerde Republikein geweest zijn. Het gaat volgens de Amerikaanse media om de 20-jarige Matthew Crooks uit Bethel Park, Pennsylvania. 

Volgens FBI-agent Kevin Rojek was het "verrassend" dat de schutter meerdere schoten kon afvuren op Donald Trump voordat hij werd gedood door de geheime dienst. "Meer details zullen bovenkomen na het onderzoek", benadrukt hij.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren