Tagtik

Noord-Korea bombardeert buurland met ballonnen vol uitwerpselen

Meer dan 260 ballonnen gevuld met uitwerpselen werden vanuit Noord-Korea naar het Zuiden gestuurd. Dat gebeurde kort nadat Pyongyang had gedreigd te reageren op wat het beschouwt als "propaganda" van activisten tegen het regime, waaronder pamfletten en K-Pop muziek.

De ballonnen werden deze week stelselmatig ontdekt toen het leger ongeïdentificeerde vliegende objecten begon te spotten in de grensgebieden van de Zuid-Koreaanse provincies Gyeonggi en Gangwon.

Nog niet alle ballonnen zijn neergestort, maar de ballonnen die zijn neergestort bevatten "afval en vuil" en hadden timers ingebouwd om ze te laten ontploffen.

Volgens de Wall Street Journal "landde er één zachtjes in een straat: de twee ballonnen en een doorzichtige plastic zak bleven intact. Een andere stortte neer op het dak van de serre van een plaatselijke wijnboer. Vele andere spatten uiteen en morsten hun inhoud op trottoirs en straten: stukjes roze, blauw en wit papier, een lege zak wasmiddel en donkere massa's die op uitwerpselen leken".

(FVDV and FM for Tagtik/Source: Wall Street Journal/Photo: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren