Tagtik

Opnieuw trekt presidentskandidaat zich terug in Verenigde Staten

Robert F. Kennedy Jr. houdt het meer dan waarschijnlijk voor bekeken en trekt zich terug uit de officiële strijd om het presidentschap. 

Kennedy Jr. kwam als onafhankelijke kandidaat op voor het presidentschap, maar hij heeft nu besloten om de administratieve procedure op te starten om zichzelf van het stembiljet te halen in de belangrijke strijdstaat Arizona. Vrijdag zal hij later op de dag een bijeenkomst houden in Arizona waarbij hij het zal hebben over "het huidige historische moment en zijn weg vooruit". Insiders verwachten dat Robert F. Kennedy Jr. zich daar officieel zal terugtrekken in de strijd om het Witte Huis en zijn steun aan Donald Trump zal uitspreken. 

Kennedy zou in ruil voor zijn steun een rol willen spelen in Trumps toekomstige regering, een idee waarvoor Trump bij CNN zei dat hij er "zeker voor open" stond. 

Robert F. Kennedy Jr. is de zoon van de vermoorde Democratische senator Robert F. "Bobby" Kennedy (Sr.) en neef van de eveneens vermoorde Democratische president John F. Kennedy. 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren