Tagtik

Poetin heeft een "hypnotische greep" op Trump

Voormalig nationaal veiligheidsadviseur Herbert Raymond McMaster heeft een paar geheimen onthuld over de relatie tussen Vladimir Poetin en Donald Trump.



In zijn pas verschenen boek “At War with Ourselves: My Tour of Duty in the Trump White House” doet de man die tussen 2017 en 2018 457 dagen in dienst was van de Republikeinse kandidaat verslag van zijn ervaringen. Hij blikt met name terug op de “hypnotische greep” die het hoofd van het Kremlin op de voormalige president uitoefende. 



Hij legt uit dat Trump systematisch weigerde te luisteren naar negatieve kritiek op zijn ambtgenoot. "Na meer dan een jaar in deze functie kan ik de greep van Poetin op Trump niet begrijpen", zegt Herbert Raymond McMaster. Hij beweert ook dat Vladimir Poetin gebruik heeft gemaakt van "het ego en de gebreken" van de voormalige bewoner van het Witte Huis. 


De voormalige luitenant-generaal van het Amerikaanse leger herinnert zich dat de Russische president Trump bij een bepaalde gelegenheid "een uitzonderlijk en getalenteerd persoon" noemde. Volgens hem had deze vleierij maar één doel: de adviseurs van de Amerikaanse leider verdrijven die suggereerden dat hij harder moest optreden tegen Rusland.

"Het feit dat de meeste experts op het gebied van buitenlands beleid in Washington een harde aanpak van het Kremlin voorstonden, leek de president alleen maar aan te zetten tot de tegenovergestelde aanpak".



Door hun gecompliceerde relatie werd Herbert Raymond McMaster uiteindelijk door Donald Trump ontslagen.

(Fausto with Manon Pierre - Source : L’Express - Picture : by Presidential Press and Information Office via Wikicommons under license Creative commons CC-BY-4.0

Ook dit kan u interesseren