Tagtik

Poetin wil onsterfelijk worden: team van wetenschappers werkt klok rond

De Russische president Vladimir Poetin is gefascineerd door het tegengaan van veroudering en het 'eeuwige leven'. 

In opdracht van de 72-jarige Vladimir Poetin zijn Russische wetenschappers inmiddels dan ook verwoede pogingen gestart om nieuwe manieren te vinden om veroudering tegen te gaan. Samen met zijn assistent Mikhail Kovaltsjoek droomt de baas van het Kremlin immers van het 'eeuwige leven'. Dat schrijven The Times en meerdere onafhankelijke Russische media.

Poetin kondigde daarvoor eerder dit jaar al een nationaal project aan om “de volksgezondheid te waarborgen”. De Russische vicepremier kondigde enkele maanden later het New Health Preservation Technologies-initiatief aan, en bevestigde daarmee de bedoelingen van de Russische overheid: veroudering zo goed als mogelijk tegengaan. De voorspelling van de Russische overheid is dat tegen het jaar 2030 zo'n 175.000 voortijdige overlijdens in Rusland vermeden kunnen worden.

Concreet hebben Russische onderzoeksinstituten de duidelijke opdracht gekregen om de inspanningen op te schroeven om cellulaire veroudering en osteoporose, cognitieve en zintuiglijke stoornissen tegen te gaan en om immuunsystemen te versterken. Ook het 3D-printen van organen – om falende exemplaren te vervangen – en weefsel behoort tot de opdracht. 

(FVDV for Tagtik/Source: The Times/Illustration: Picture by tatarstan.ru via WikiCommons licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International license)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren