Tagtik

Poging tot moordaanslag op Trump op golfterrein: dit weten we al

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump lijkt opnieuw aan een moordaanslag te zijn ontsnapt. De FBI onderzoekt de vermoedelijke poging tot moordaanslag. We delen met jullie de informatie die al gepubliceerd werd door de Amerikaanse autoriteiten en pers ter plaatse.

Zondag na de middag werden er schoten gelost aan de golfclub bij West Palm Beach waar Donald Trump op dat moment aan het golfen was. Trump raakte niet gewond en werd gauw in veiligheid gebracht. De dader sloeg op de vlucht, maar kon niet veel later gevat worden.

De feiten vonden plaats op het Trump International Golf Course West Palm Beach. De vermoedelijke dader zou een 58-jarige bouwvakker zijn die al meerdere malen werd gearresteerd voor kleine vergrijpen. Het was een agent van de Geheime Dienst die de man had opgemerkt omdat die zich verdacht gedroeg. Hij had immers de loop van een geweer gespot door het hek.

De schutter bevond zich op 300 tot 500 meter van Trump, zei een functionaris aan CNN. De agent zou meerdere schoten gelost hebben. De verdachte liet daarop zijn geweer vallen, rende naar zijn wagen en vluchtte weg. 

De politie vond ter plaatse een AK-47-achtig geweer met een vizier, twee rugzakken en een GoPro-camera in de struiken waar de verdachte was gezien, zegt de sheriff van Palm Beach County. In de rugzakken zaten keramieken tegels. Mogelijk wilde de verdachte die gebruiken als pantser. 

(SR for Tagtik/Source: NBC - ABC - CNN/Photo:  Picture by Government of Japan - kantei.go via WikiCommons licensed under the Creative Commons Attribution License 4.0 International)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren