Tagtik

Politiek leider Hamas gedood: “Laffe daad die niet onbestraft zal blijven”

Woensdagochtend omstreeks 2.00 uur werd Hamas leider Ismail Haniyeh om het leven gebracht in een speciale residentie voor oorlogsveteranen in het noorden van Teheran. Hij werd er aangevallen door een "geleid projectiel vanuit de lucht". Haniyeh trok naar Iran voor de inauguratie van de Iraanse president. 

Haniyeh was een Palestijnse politicus die als de belangrijkste politieke leider van Hamas werd beschouwd.

Officieel werd de moord nog niet opgeëist, maar de Palestijnse president Mahmoud Abbas veroordeelt alvast de "laffe moord" op Ismail Haniyeh. Net zoals het Iraanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat zegt dat de moord "diepe en onverbrekelijke band tussen Teheran, Palestina en het verzet zal versterken".

De aanval was een vergelding voor een aanval van Hezbollah op Majdal Shams, een dorp op de door Israël bezette Golanhoogte, waarbij zaterdag twaalf kinderen om het leven kwamen.

(SR for Tagtik/Source: Reuters - AFP - IRNA/Picture by the Council of the Federation of the Federal Assembly of the Russian Federation via WikiCommons licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 Licence.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren