Tagtik

Strijdvaardige Trump: "Onze planeet staat op de rand van de Derde Wereldoorlog"

Presidentskandidaat Donald Trump heeft voor het eerst een speech gegeven sinds de moordaanslag die hij overleefde. En de Republikein had het uiteraard uitgebreid over dat incident tijdens de Republikeinse conventie in Milwaukee.

Wij luisterden naar de de strijdvaardige woorden van de Republikeinse presidentskandidaat en zetten voor jullie de opvallendste quotes op een rijtje. 

Make America great again
"Vanavond vraag ik om jullie partnerschap, jullie steun en, nederig, om jullie stem", zegt Trump aan de aanwezigen op de Republikeinse conventie en de tv-kijkers. "Ik ga ons land weer groots maken. Ik ga jullie nooit in de steek laten. Aan al de vergeten mannen en vrouwen die zijn verwaarloosd: jullie zullen niet langer vergeten worden."

"Samen zullen we winnen, winnen, winnen!" Niets of niemand zal ons tegenhouden, aldus Trump. "Samen zullen we dit land redden, de republiek herstellen, en de rijke en fantastische morgens binnenbrengen die ons volk werkelijk verdient."

Betere toekomst voor de VS
"Amerika's toekomst zal groter, beter, gedurfder, stralender, gelukkiger, sterker, vrijer, en meer verenigd dan ooit zijn. En simpel gezegd, zullen we heel snel Amerika weer groots maken", besluit Trump. "God bless you, America." Zijn vrouw Melania en de rest van de familie Trump komen daarop naast hem op het podium staan.
Trump richt zich tot de kiesmannen van Wisconsin en zegt dat hij hier "meer dan 250 miljoen dollar" uitgeeft en grapt: “Ik hoop dat je je dit in november zal herinneren en ons jouw stem zal geven. Ik probeer jullie stem te kopen. Ik zal daar eerlijk over zijn en ik beloof dat we Wisconsin weer groot zullen maken.”
“Ik ben hier om een visie voor te stellen voor de hele natie”, wie je ook bent, Democraat of Republikein. “We zullen Amerika naar nieuwe hoogtes brengen”, zegt Trump. 

Trump wil verenigen
“Onder ons leiderschap zullen de Verenigde Staten weer worden gerespecteerd. Geen land zal onze macht in twijfel trekken. Geen vijand zal twijfelen aan onze macht. Onze grenzen zullen volledig beveiligd zijn. Onze economie zal een hoge vlucht nemen. We zullen wet en orde terugbrengen in onze straten, patriotisme in onze scholen, en nog belangrijker: we zullen vrede, stabiliteit en harmonie in de hele wereld herstellen”, aldus Trump. 

Hij roept de Republikeinen op om “onze natie te redden van falend leiderschap”. “Dit wordt de belangrijkste verkiezing van onze geschiedenis.”
“Onder de huidige regering zijn we een natie in verval”, zegt Trump. Hij bekritiseert de inflatie, illegale immigratie en internationale betrekkingen. "Onze planeet staat op de rand van de Derde Wereldoorlog."

"Het is tijd voor verandering. Deze regering komt niet in de buurt van het oplossen van de problemen." De huidige leiders zijn alleen sterk als het op het valsspelen in verkiezingen aankomt, zegt de Republikein.

Trump belooft inflatie en (energie)prijzen te verlagen. "Drill, baby drill!", vanaf dag één. Hij belooft de staatsschuld en belastingen te verlagen. Hij zal de crisis van illegale immigratie beëindigen door de grensmuur af te werken "die al grotendeels gebouwd is". Hij spreekt van een "invasie".

"Ik zal elke buitenlandse crisis beëindigen die de huidige regering heeft veroorzaakt." Zo zou de oorlog in Oekraïne en de aanslag op Israël nooit gebeurd zijn onder hem, onder meer omdat Iran toen failliet was. "Er was vrede in de wereld."

"En dan was er dat vreselijke, vreselijke resultaat, dat we nooit meer zullen laten gebeuren, het verkiezingsresultaat. Ze gebruikten covid om vals te spelen" in de verkiezing, klinkt het. "Dat gaan jullie nooit meer laten gebeuren."

"Als je kijkt naar de tien slechtste presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten, hebben zij samen niet zoveel schade aangericht als Biden", zegt Trump, die niet van plan geweest zou zijn om de naam van zijn tegenstrever te vernoemen, klonk het vooraf. "Ik ga de term maar één keer gebruiken, Biden. Ik ga zijn naam niet nog eens zeggen, slechts één keer", aldus Trump.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren