Tagtik

Swifties zijn geen fan van Trump

Taylor Swift heeft een enorme aanhang op sociale netwerken. Ze zou zelfs een sleutelrol kunnen spelen in de Amerikaanse verkiezingen op 5 november.

Taylor Swift is meer dan een popster, ze is een miljardenimperium op zich. Met meer dan 400 miljoen abonnees wordt Taylor Swift het hof gemaakt door de democraten en heftig beschimpt door Trump-aanhangers.


Sommige groepen “Swifties” hebben al besloten om Kamala Harris te steunen tegen Donald Trump. Irene Kim, medeoprichter en uitvoerend directeur van Swifties for Kamala, vertelde aan NBC News: "We weten persoonlijk wat onze waarden zijn. We kennen ook Taylors waarden. Ze heeft ze ons heel duidelijk uitgelegd".


Taylor Swift zelf is niet aangesloten bij Swifties for Kamala. Ze heeft nog niet in het openbaar haar steun geuit voor de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris en haar running mate Tim Walz. In 2020 sprak ze wel haar steun uit voor Joe Biden.



De beweging Swifties for Kamala is ongetwijfeld de eerste zet van de fans van de Amerikaanse ster om te proberen zoveel mogelijk mensen, waaronder Taylor Swift, te overtuigen om Kamala Harris te steunen bij de komende Amerikaanse verkiezingen op 5 november.



(PP with MaSi/Source: Vanity Fair/NBC/Illustration picture: DPA)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren