Tagtik

Terugkeer van de guillotine: Trump wordt meedogenloos als hij herverkozen wordt

Wat als Donald Trump weer aan de macht komt? Hoe zouden de Verenigde Staten er dan gaan uitzien? 

Het programma van de Republikeinse kandidaat geeft reden tot bezorgdheid. De terugkeer van de guillotine, straffen voor alle politieke tegenstanders, deportatie van immigranten... 

Terwijl sommigen hem als redder zien, denken anderen er serieus over om het land te verlaten als hij terugkeert in het Witte Huis. “Het is eng, ik denk erover om het land te verlaten”, zei een Amerikaanse inwoner. 

Als Donald Trump praat over zijn mogelijke overwinning, belooft hij dat hij “op de eerste dag een dictator zal zijn”, meldt France Info. Hij zegt ook dat hij bereid is om al zijn politieke tegenstanders te straffen, ongeacht of ze Democraten of Republikeinen zijn. 

Daarnaast zal de Republikeinse kandidaat illegale immigratie aanpakken, een van zijn favoriete thema's. Hij is opzettelijk radicaal en vulgair. “Ze besmeuren het bloed van ons land. Ze vernietigen ons land”, zei hij. Zijn methoden zullen streng en meedogenloos zijn, waarbij hij zelfs oproept tot “deportatie”.

Donald Trump is ook van plan om onderdanen van bepaalde landen met een moslimmeerderheid de toegang tot de Verenigde Staten te ontzeggen. 

(FVDV and Manon Pierre for Tagtik/Source: France Info/Illustration: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren