Tagtik

Trump: "Kamala Harris is plots zwart geworden"

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een opmerkelijke verklaring geuit over Kamala Harris. Dat deed hij woensdag op een bijeenkomst van de National Association of Black Journalists (NABJ).

"Ik ken haar al heel lang, indirect, niet direct... en ze was altijd van Indiase afkomst, en ze promootte alleen haar Indiase afkomst", zo zei Trump over de huidige vicepresidente van de Verenigde Staten.

"Ik wist niet dat ze zwart was tot een aantal jaar geleden toen ze toevallig zwart werd en nu wil ze bekendstaan als zwart. Dus ik weet het niet, is ze Indiaas of zwart?”, zo vroeg Trump zich af.

“Ik respecteer beide, maar zij duidelijk niet, want ze was altijd Indiaas. En toen is ze plots een zwart persoon geworden”, aldus Trump.

De moeder van Harris is geboren in India, haar vader komt uit Jamaica. In haar studententijd aan Howard University, een historisch zwarte universiteit in Washington D.C., sloot Harris zich aan bij Alpha Kappa Alpha, de oudste zwarte studentenclub van het land. Dat ze zich altijd als zwart persoon heeft geïdentificeerd, lijkt dus vast te staan.

(PP/Source: NYT, Reuters, Nieuwsblad/Illustration picture: DPA picture alliance / Anadolu | Kyle Mazza)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren