Tagtik

Trump over gehandicapte achterneef: "Misschien moet dat soort mensen beter doodgaan"

Naar de buitenwereld toe lijkt de Trump-clan sterk aan elkaar te hangen. Maar er worden steeds meer barsten in de Trump-familie merkbaar.

Zo shockeerde de Republikeinse presidentskandidaat destijds zijn familieleden door het volgende te zeggen over zijn gehandicapte achterneef toen zijn neef om hulp kwam vragen in het Witte Huis: "Misschien moeten mensen met een beperking beter doodgaan." Dat blijkt uit een nieuw boek over de voormalige Amerikaanse president, ‘All in the family: the Trumps and how we got this way’. 

Dit nieuwe schandaal draait rond een uitspraak die Trump deed toen hij president was. Hij sprak de gruwelijke woorden over William (25), de kleinzoon van zijn broer. Die jongeman moest meteen na zijn geboorte al voor zijn leven vechten. Na drie maanden kreeg hij de diagnose “infantiele spasmen”, een zeldzame stoornis die William zowel fysiek als cognitief beïnvloedde. Hij belandde hierdoor in een rolstoel. Maar op veel begrip van zijn wereldberoemde nonkel moet hij dus niet rekenen.

“Die mensen...”, zei een hakkelende Trump, “...de staat waarin ze verkeren, al die kosten. Misschien moet dat soort mensen gewoon doodgaan.” 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Markus Spiske for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren