Tagtik

"Trump vertelt 162 leugens per uur"

Volgens het Amerikaanse publieke radiostation NPR verspreidt de Republikeinse kandidaat voortdurend nepnieuws. Op donderdag 8 augustus zou hij tijdens een conferentie van slechts één uur maar liefst 162 "leugens, verdraaiingen of overdrijvingen" hebben verkondigd. Opvallend voor iemand die zelf voortdurend alles en iedereen beschuldigt van 'fake news'.

Donald Trump gaf deze beroemde persconferentie vanuit zijn residentie in Mar-a-Lago, Florida. Journalisten zijn twee dagen bezig geweest om alle informatie te controleren die de voormalige bewoner van het Witte Huis heeft gerapporteerd. Hun doel? Kiezers bewust maken van wat Trump eigenlijk verkondigt door te focussen op de pure feiten, de waarheid. 

Twee leugens per minuut
Eén van de grootste leugens van Trump: "het aantal mensen dat de afgelopen drie jaar heeft geprobeerd illegaal te immigreren". De voormalige leider van de vrije wereld beweerde "dat het er 20 miljoen zijn terwijl de douane er 7 miljoen heeft geregistreerd", meldt NPR radio, doorgegeven door RTL. Trump voegde eraan toe dat "miljoenen van hen uit de gevangenis of asiel komen", maar de experts zijn er stellig van overtuigd dat dit niet waar is. Het gestolen presidentschap van Biden, de Republikeinen die aan de leiding zouden staan in de polls... De laatste peilingen laten echter zien dat het (lichte) voordeel naar Kamala Harris uitgaat. De lijst van leugens en onjuiste informatie van Donald Trump gaat maar door. 

(SR and Manon Pierre for Tagtik/Source: RTL/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren