Tagtik

Wordt Tom Van Grieken (Vlaams Belang) de nieuwe Belgische premier?

De Belgen trekken bijna naar de stembus. De strijd om de stem van de kiezer woedt reeds in alle hevigheid. Partijstandpunten worden op elke mogelijke manier gecommuniceerd naar de kiezer, in een poging om begin juni de verkiezingsoverwinning binnen te halen.

Op 9 juni 2024 worden in België federale verkiezingen gehouden. De 150 leden van de Kamer van Volksvertegenwoordigers worden verkozen voor een termijn van vijf jaar. Europese en regionale verkiezingen zullen op dezelfde dag plaatsvinden. Er staat die dag dus veel op het spel voor de Belgen.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft bij 'Goeiemorgen morgen' op Radio 2 alvast gezegd dat hij premier kan en wil worden van een regering waarvan de meerderheid België niet wil splitsen.

Dat is een opvallende uitspraak aangezien zijn eigen partij wel voorstander is van een splitsing van België, en het is tevens één van de grote partijstandpunten van de Vlaamse extreemrechtse partij. "Het is een moeilijke beslissing, maar als ik de functie van premier krijg aangeboden en ik al mijn andere standpunten mag doorvoeren, dan hoeft België niet gesplitst te worden. Dat wil niet zeggen dat ik de structuur van België zal aanvaarden, maar als er maar een klein laagje overblijft, zeg ik ja."

(FVDV for Tagtik/Source: Radio 2/Picture by Vlaams Belang via wikicommons licensed under the creative commons attribution 2.0 generic license)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren