Tagtik

Zij is de enige die Biden kan vervangen en Trump verslaan!

Als Joe Biden zich zou terugtrekken om plaats te maken voor een andere Democratische kandidaat in de race om het Witte Huis, zou alleen Michelle Obama meer stemmen kunnen winnen dan Donald Trump. Dat blijkt uit een onderzoek van het instituut Ipsos dat op dinsdag 2 juli werd gepubliceerd.

Met de groeiende bezorgdheid over de gezondheid van Joe Biden, vooral sinds zijn mislukte debat met Donald Trump op 27 juni, beginnen sommige Democraten zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in november in twijfel te trekken. Een enquête gepubliceerd door Ipsos op dinsdag 2 juli zou hen kunnen helpen om de zaken duidelijker te zien.

Volgens de enquête onder 1.000 mensen zou alleen Michelle Obama het beter doen dan Joe Biden tegen Donald Trump als de verkiezingen vandaag zouden worden gehouden. De voormalige First Lady van de Verenigde Staten zou 50% van de stemmen voor zich winnen tegen 39% voor Trump. Volgens het onderzoek zou 3% van de kiezers een andere kandidaat kiezen en 4% zou zich onthouden. Michelle Obama zou het dus veel beter doen dan Joe Biden, die 40% van de stemmen krijgt, gelijk aan Donald Trump.

Met nog vier maanden te gaan voor de verkiezingen doet geen enkele andere geteste Democratische kandidaat het beter dan Joe Biden: de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft 39% (tegenover 42% voor Donald Trump), de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, 39% (tegenover 41% voor Donald Trump), de gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, 36% (tegenover 40% voor Donald Trump), en J.B. Pritzker, gouverneur van Illinois, 34% (tegenover 40% voor Donald Trump).

(SR and LpR for Tagtik/Picture: picture alliance newscom by JOHN ANGELILLO)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren