Tagtik

Zoon van Osama bin Laden uit Frankrijk gegooid

De oudste zoon van de gedode Al-Qaeda-leider Osama bin Laden is Frankrijk uitgezet en mag niet terugkeren. Dat komt omdat Omar Bin Laden op social media berichten had geplaatst die terrorisme verheerlijken. Het gaat om berichten die hij in 2023 op de verjaardag van zijn vader online had geplaatst.

De nieuwe Franse minister van Binnenlandse Zaken Bruno Retailleau heeft een bevel getekend om Omar Bin Laden dan ook uit Frankrijk te verbannen.

“Bin Laden, die al enkele jaren in Orne woont als echtgenoot van een Brits staatsburger, plaatste in 2023 opmerkingen op zijn sociale media waarin terrorisme werd verheerlijkt”, schrijft Retailleau op X. “Het administratieve verbod zorgt ervoor dat Bin Laden niet kan terugkeren naar Frankrijk, om welke reden dan ook.” 

De oudste zoon van bin Laden ontkent echter dat hij dergelijke berichten heeft geplaatst. Hij stelt dat zijn account gehackt werd en iemand in zijn naam berichten plaatste.

Bin Laden woonde sinds 2016 in Normandië samen met zijn Britse echtgenote, maar is nu intussen vertrokken naar Qatar. Hij gaat alvast in beroep tegen de beslissing om hem van het Franse grondgebied te verbannen.

(FVDV for Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Picture by Hamid Mir via WikiCommons licensed under CC BY-SA 3.0)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren