Tagtik

Afgelopen nacht nieuwe zoekactie naar Conings

Afgelopen nacht hebben politie- en legerdiensten opnieuw gezocht naar de vermiste militair Jürgen Conings. Het ging om een kleinschalige zoekactie in het Limburgse Zutendaal en Lanklaar (Dilsen-Stokkem). De zoekacties vonden plaats in vakantieparken van Center-Parcs en Landal. De gezochte man werd echter niet gevonden.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zei in 'De zevende dag' CD&V dat "we met zijn allen hadden gehoopt dat we sneller duidelijkheid zouden krijgen in dit dossier". "We hebben geen signalen dat de dreiging volledig verdwenen is.", klinkt het. 

Volgens Vanderlinden is er wel geen reden om te panikeren. "Alle signalen die we krijgen worden geanalyseerd en men gaat op basis daarvan bepaalde veiligheidsmaatregelen nemen. De dreigingen die hij heeft geuit zijn niet min, ze waren zeer gewelddadig en hij had daar ook een aantal voorbereidingen voor genomen.", zei de minister.

Uit een bericht van de besloten Facebookgroep ‘Je bent van Zutendaal als…’ blijkt dat meerdere inwoners van de Limburgse gemeente vannacht een brommend geluid hebben gehoord. Sommigen melden dat ze mensen van de politie zagen in de omgeving van Stalken, een dorp in Zutendaal. Er circuleerde eveneens een helikopter boven de omgeving. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN)

Ook dit kan u interesseren