Tagtik

Al 650.000 euro uitgegeven aan zoektocht naar onvindbare Jürgen Conings

Defensie heeft op een maand tijd al meer dan 650.000 euro gespendeerd aan de zoektocht naar Jürgen Conings. Dat schrijft Le Soir woensdag.

Het geld wordt gebruikt voor materiaal- en brandstofkosten, maar ook voor de extra premies die aan de soldaten (die soms in het weekend worden gemobiliseerd) worden betaald. Daarnaast stelde Defensie eveneens verschillende pantservoertuigen ter beschikking, evenals een NH90-gevechtshelikopter.

Op maandagavond 17 mei verdween militair Jürgen Conings uit de legerkazerne van Leopoldsburg met vier raketwerpers, een machinepistool, een kleiner pistool en veel munitie. Bijna een maand later is de doorgedraaide korporaal nog steeds spoorloos. Sinds zijn verdwijning en de vondst van een onrustwekkende afscheidsbrief, krijgen een tiental personen, waaronder viroloog Marc Van Ranst, politiebescherming.

Intussen werd een rugzak met munitie en voedsel gevonden die vermoedelijk van Conings is, op minder dan een kilometer van de plek waar eerder ook al zijn auto werd aangetroffen. De rugzak is zo goed als zeker van de voortvluchtige militair, al houdt het federaal parket vol dat de rugzak 'voor 80 tot 90 procent' behoort tot Conings. Wat zat er nu precies in die rugzak die er blijkbaar al een hele tijd lag? De rugzak zat propvol munitie voor het P-90 machinepistool dat Conings meenam uit de kazerne, vuurgranaten, hagelcartouches en ook medicatie tegen psychose. Daarnaast zaten er ook koekjes, droge voeding, waterflessen, gamellen, een stafkaart en survivalspullen in.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren