Tagtik

"Als je nog kan netflixen, heb je géén griep"

Heb je ook al gemerkt dat veel mensen in je omgeving wat ziekjes zijn en zich 'grieperig' voelen? Volgens de Belgische viroloog Marc Van Ranst wordt het woord 'griep' niet altijd correct gebruikt.

Volgens Van Ranst moet er een verschil worden gemaakt tussen een verkoudheid en een griep. "Je kan op de middag perfect gezond zijn, om twee uur nog steeds. En dan om drie uur ben je plots aan het rillen met 39 graden koorts en voel je je doodziek", zo kenmerkt de viroloog wat griep echt is. 

"Bij twijfelgevallen is er de Netflix-test. Als je nog zin hebt om te kijken, is het een verkoudheid. Bij échte griep wil je in het donker liggen en slapen. Ook wie ziek in bed nog twittert of tiktokt, heeft waarschijnlijk een verkoudheid. Eigenlijk al wie z’n symptomen beschrijft als een 'griepje', kampt met een verkoudheid", zo klinkt het nog bij Het Nieuwsblad.

Wie zich beschermen tegen griep, kan best nu, half november, een griepvaccin laten zetten, zo zegt Van Ranst nog: dan is de bescherming optimaal tegen half februari, de piek van het griepseizoen.

(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren