Tagtik

"Als ze corona hebben opgelopen, hebben ze 2 weken om na te denken en uit te zieken"

Zo'n 2000 supporters hebben zondagavond de titel van Club Brugge gevierd. Er kwam veel kritiek omdat de huidige coronamaatregelen niet werden nageleefd. Volgens Brugs korpschef Dirk Van Nuffel was het onmogelijk om het feest tegen te houden.

De supporters waren samengekomen in de buurt rond 'de Platse' van Sint-Andries, nabij het Jan Breydelstadion. De spelers van Club toonden bij een korte hulde de trofee aan hun supporters. Niet alle supporters droegen een mondmasker, van afstand houden was geen sprake.

De stad en de politie verdedigen het titelfeest van zondagavond.

"Voetbal zit in onze genen. Kampioen vieren hoort erbij. Supporters moeten de kans krijgen om feest te vieren, nadat ze zich een jaar moesten inhouden", aldus de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel maandag in 'De ochtend' op Radio 1.

"Ik had het misschien liever anders gehad, maar zoiets kan je niet tegenhouden", zo klinkt het nog. "Als mensen corona hebben opgelopen, zullen ze twee weken de tijd hebben om erover na te denken terwijl ze ziek zijn. Maar het is inderdaad te hopen dat ze op hun beurt geen andere mensen besmetten."

In het feestgedruis kwam het toch tot enkele vechtpartijen. In totaal werden toch 22 mensen aangehouden en werden 30 pv's opgemaakt voor het bezit van pyrotechnisch materiaal. "De afspraak was dat we geen geweld zouden gebruiken. We hebben in Brugge geen traditie om gewelddadig op te treden. Hoe zou er trouwens gereageerd zijn als we offensief hadden opgetreden? Nu viel de schade nog mee", zo vertelde de korpschef nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Radio 1, VRT NWS, Nieuwsblad/Illustration Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren