Tagtik

Belgische Ardennen stikken in toeristen: "File op afvaart van de Lesse"

Nederlanders, Fransen, Duitsers, maar ook veel Vlamingen, Walen en Brusselaars trekken tijdens hun vakantie naar de Belgische Ardennen. En deze zomer lijken er zelfs meer toeristen dan gewoonlijk te kiezen voor deze plek. Dit tot onvrede van de lokale bewoners, die opnieuw naar rust snakken.

Overtoerisme
“De Lesse lijkt tegenwoordig wel Walibi”, zei Dinant-burgemeester Thiery Bodlet afgelopen weekend. De afvaart van de rivier de Lesse met een kajak is inderdaad een bijzonder populaire activiteit in de Ardennen. Maar deze zomer zijn er echt te veel toeristen, een trend die wereldwijd te merken is. Nooit eerder waren er zoveel toeristen en nooit eerder waren er zoveel protesten tegen die toeristen, ook in de Belgische Ardennen. Tot 6.000 toeristen trekken dagelijks de Lesse op met een kajak en dat zorgt voor drukte. 

De World Tourism Organization van de Verenigde Naties rekent in 2024 op een nooit eerder gezien totaal van 1,5 miljard reizigers wereldwijd en de World Travel & Tourism Council voorspelde in april al dat in 142 van de 185 onderzochte landen het toerismerecord zou sneuvelen. De zomer van 2024 zal dan ook de boeken ingaan als de zomer van het ‘overtoerisme’.

(SR for Tagtik/Illustration picture: Photo by Nadim Merrikh on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren