Tagtik

Beruchte buitenwipper (45) café Elsene staat terecht voor verkrachting

El Café in de Brusselse deelgemeente Elsene kwam vorig jaar in een storm terecht nadat meerdere klanten getuigden van misbruik door een ober. 'Balancetonbar' ging viraal als hashtag en heel wat hallucinante verhalen doken op.

Dinsdag moest de 45-jarige ober van het café echter voor de Brusselse rechtbank verschijnen voor eerdere feiten.

In de nacht van 1 op 2 maart 2019 vierde een jonge vrouw van 20 een verjaardag van een kennis van haar in het beruchte Elsense café. Om vier uur “s ochtends, toen het feestje ten einde liep werd het meisje - volgens haar getuigenis - het toilet in geduwd door de buitenwipper van de bar, een 45-jarige Belg van Albanese afkomst. Het meisje werd bedreigd en moest tot twee maal toe orale seks hebben met de man. De openbare aanklager eist 50 maanden cel tegen de buitenwipper. De beklaagde ontkent de feiten maar heeft verschillende keren zijn verklaring aangepast.

Net zoals bij heel wat slachtoffers van seksueel misbruik, is ook bij deze jongedame de mentale schade bijzonder groot. “Ze volgt psychotherapie en is twee keer al opgenomen in de psychiatrie. Ze heeft het heel zwaar om na de feiten haar leven terug op de rails te krijge”, pleitte haar advocate Caroline Poiré op het proces.

Een vonnis in de zaak wordt verwacht op 28 juni.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren