Tagtik

Bewolkt het weekend in

Vrijdag is het meestal bewolkt tot zwaarbewolkt met in de loop van de dag kans op enkele opklaringen vanuit het westen. Af en toe kan er wat lichte neerslag vallen, maar het blijft vaak droog. Aan zee wordt het in de namiddag vrij zonnig. De maxima zijn normaal voor de tijd van het jaar met waarden van 17 graden in de Hoge Venen tot 20 à 22 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige zuidwestenwind. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond zijn er tijdelijk bredere opklaringen. In de loop van de nacht komt er opnieuw meer bewolking opzetten vanuit het zuidwesten en plaatselijk is er opnieuw kans op wat lichte regen of motregen. De minima schommelen van 10 graden in de Hoge Venen tot 14 of 15 graden in het westen en het centrum. Er waait een zwakke en aan zee een matige zuidwestenwind.

Zaterdag blijft het over het westen droog met brede opklaringen. In het centrum wordt het eerst vrij bewolkt met wat lichte lokale regen, maar later blijft het daar droog met meer zon. Ten zuiden van Samber en Maas is het meestal zwaarbewolkt met soms regen of enkele buien. We halen maxima van 18 tot 23 graden. De westenwind waait zwak tot matig (in Vlaanderen vaak matig).

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren