Tagtik

Bloederige drones vliegen over Londen

Iedereen is reeds overtuigd van de vele voordelen van het gebruik van drones.

Prachtige beelden vastleggen op vakantie, de wacht houden of de vijand in de val lokken in oorlogstijd... Maar deze keer hebben drones een heel ander doel. De Britse start-up Apian maakt het in samenwerking met het bedrijf Wing en de lokale autoriteiten (de Britse National Health Service) nu mogelijk om bloedmonsters per drone af te leveren bij ziekenhuizen. Zo meldt het mediakanaal TechCrunch.

De overdracht vindt plaats tussen twee ziekenhuizen: Guy's Hospital en St Thomas' Hospital. Of het nu gaat om een stollingsstoornis of een noodgeval na een operatie, dit bloed zal een groot aantal patiënten in recordtijd kunnen helpen. De levering kan zelfs gebeuren in minder dan 2 minuten! Het hele proces staat onder toezicht van de CAA, de Civil Aviation Authority. 

Andere voordelen? Onberispelijke bloedkwaliteit, veel minder CO2-uitstoot en minder files op de toch al drukke wegen. 

Het gaat hier om een proefprogramma dat slechts 6 maanden zal duren. Afhankelijk van de effectiviteit van dit experiment en de behaalde resultaten, kunnen andere ziekenhuizen in Londen ook weldra deze innovatieve technologie voor het vervoeren van bloed gaan gebruiken. Er worden ook tests uitgevoerd op bloedplaatjes.  

(SR and AsD for Tagtik/Source: Korii/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren