Tagtik

'Dan toch ook tuinfeesten tot 50 man zonder cateraar toegelaten'

Vanaf 9 juni mogen tuinfeesten tot 50 gasten ook zonder cateraar plaatsvinden. Dat zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) in een talkshow op Play 4.

Na overleg met premier Alexander De Croo (Open VLD) werd de voorwaarde van een professionele cateraar dus over boord gegooid. De Croo bevestigt dat de notificaties van het Overlegcomité van vorige week in die zin zijn verduidelijkt.

"Vanaf 9 juni, vanaf de eerstvolgende datum dat we kunnen versoepelen, laten we tuinfeesten voor 50 mensen toe, cateraar of geen cateraar", zei Jambon in De Cooke & Verhulst show. "We gaan geen politie in de tuinen sturen om te zien wat mensen doen. We weten intussen wat mag en niet mag. Eigenlijk is het horecaprotocol ook op tuinfeesten van toepassing: tafelgezelschappen op anderhalve meter uiteen en met maximaal 4 mensen aan tafel."

"De cateraars mochten banketten en recepties geven en dan vond ik het redelijk logisch dat die cateraars dat ook mochten doen in de tuin van iemand anders", verduidelijkt Jambon zijn uitspraak van zondag aan VRT NWS. "Maar we hebben gemerkt dat dat tot heel veel onbegrip bij de bevolking geleid heeft. Daarom heb ik overlegd met de collega's van het Overlegcomité en nu zijn we tot deze nieuwe regeling gekomen. Het is belangrijk dat de maatregelen die we nemen, ook een groot draagvlak hebben."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Cooke & Verhulst show - VRT NWS/Illustration picture: Facebook Jan Jambon)

Ook dit kan u interesseren