Tagtik

De comeback waar u niet zat op te wachten: corona is terug!

Een nieuwe vorm van het virus, de FLiRT-variant, is opgedoken. De Belgische viroloog Steven Van Gucht maakt de balans op.

"Een zomergolf is vrij ongewoon en betekent dat het coronavirus nog niet volledig gestabiliseerd is, in tegenstelling tot griep- of verkoudheidsvirussen. We zitten in een soort overgangsfase. Uiteindelijk zal het een winterfenomeen worden, net als griep en verkoudheid", aldus de specialist in een verduidelijking voor DH.

Dus blijft de vraag: moeten we, met het oog op deze nieuwe, zeer besmettelijke variant, de toename van het aantal gevallen en in afwachting van de stabilisatie van deze fase, de coronamaatregelen weer op de agenda zetten?  "Nee, er is niets om je zorgen over te maken, tenzij je een slechte gezondheid hebt of erg vatbaar bent voor infecties. Als je ziek bent, is het beter om thuis te blijven of een masker te dragen, en natuurlijk moedigen we mensen aan om na te denken over een goede ventilatie van binnenruimtes", vervolgt Steven Van Gucht.

De viroloog blijft optimistisch, ondanks de toename van het aantal gevallen, omdat het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames laag is. Laten we hopen dat de situatie niet drastisch verandert. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: Dh/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren