Tagtik

Delhaize: na stakingen nu massa's ziektebriefjes

Wekenlang bleven heel wat Delhaize-winkels gesloten, maar sinds vorige week zijn alle winkels van de supermarktketen opnieuw open na een wekenlange staking. Die staking heeft wel een uitloper: heel wat medewerkers zijn afwezig door ziekte.

Aanleiding van de staking was de aankondiging van de directie van Delhaize om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. Sinds die aankondiging en de daaruit voortvloeiende staking zien heel veel winkels veel meer medewerkers uitvallen door ziekte.

De vakbonden zijn daar niet door verbaasd. "Zo’n historische staking van acht weken kruipt in de kleren. Zeker wanneer je dan geen of amper vooruitgang ziet, is de klap dubbel zo hard",  zo zegt vakbondsafgevaardigde Wilson Wellens van de liberale vakbond ACLVB bij HLN. 

Door lange dagen aan het piket aan winkels of het distributiecentrum hebben sommige medewerkers volgens de vakbonden "bovenmenselijke prestaties geleverd": "Dat heeft veel energie gekost. Ook psychologisch. Daar krijg je een terugslag van."

(HL/Source: HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren