Tagtik

Deze regels gelden als je samen naar de Rode Duivels wil kijken

Alvorens u plannen begint te maken met uw vrienden om de wedstrijden van de Rode Duivels samen te bekijken, leest u toch best even de omzendbrief van Binnenlandse Zaken die naar de burgemeesters is verstuurd.

De duivelsgekte komt stilaan op gang in ons land. Het Europees Kampioenschap voetbal ging immers op 11 juni van start op verschillende locaties in Europa. De openingswedstrijd werd gespeeld op vrijdag 11 juni 2021 in het Stadio Olimpico in Rome tussen Turkije en Italië. Zomaar elke wedstrijd op een groot scherm volgen samen met duizenden andere voetbalfans, zal deze zomer niet gebeuren. Voor steden en gemeenten of organistoren van evenementen die een groot scherm willen plaatsen waarop supporters de wedstrijden kunnen volgen, gelden in deze coronatijden immers nog steeds strenge regels.

Dit zijn de belangrijkste aanbevelingen die Binnenlandse Zaken naar de steden en gemeenten stuurt:

Horeca en publieke, grote schermen
Er wordt best gewerkt met een reservatiesysteem, om grote samenscholingen te vermijden. De locatie van het evenement moet afgesloten zijn zodat extra mensen niet zomaar kunnen aansluiten. Schermen op terrassen en pleinen moeten zo opgesteld dat mensen van buitenaf niet kunnen meevolgen. Op die manier wil men samenscholingen rondom het evenement vermijden. Buiten mogen maximaal 400 mensen samenkomen, binnen 200, zoals dat voorzien is voor alle evenementen vanaf 9 juni. Je moet op voorhand een plaats reserveren. Als er iets kan gedronken worden, dan moeten mensen zitten in groepjes van 4. Als er geen horeca is, dan mogen mensen ook rechtstaan in groepjes van 4. Met anderhalve meter tussen elke groepje van 4, die onderling geen afstand hoeven te houden. Er moet een toegangscontrole zijn aan de ingang om onder meer te controleren op gevaarlijke voorwerpen. Evenementen moeten stoppen om 23.30 uur.

Thuis of in de tuin
Wil je de wedstrijd thuis met vrienden of familie volgen, dan gelden concreet deze maatregelen. Binnen mogen elke keer 4 andere mensen zijn. In je tuin zijn maximum 50 personen toegelaten. Let wel: hier worden kinderen wél meegeteld in de totaalsom. Je moet van deze mensen geen afstand meer houden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Red Devils)

Ook dit kan u interesseren