Tagtik

"Deze week onder 500 coronapatiënten op intensieve"

Het aantal overlijdens en het aantal hospitalisaties door een coronabesmetting blijven dalen, maar het aantal besmettingen stijgt opnieuw. De verklaring voor die stijging is te zoeken bij het feit dat in de vergelijkende week een feestdag is opgenomen: donderdag 13 mei was het Hemelvaart. Traditioneel wordt op feestdagen minder getest en worden dus minder besmettingen gerapporteerd.

Het aantal coronapatiënten op een afdeling intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen bedraagt momenteel 542, een daling met -12% op weekbasis. De drempel van 500 coronapatiënten, de richtdrempel die moet worden gehaald om verdere versoepelingen mogelijk te maken, komt dus in zicht.

"Alle modellen wijzen erop dat we de grens deze week gaan halen, maar wat dan daarna gebeurt, is nog een beetje onduidelijk", aldus biostatisticus Geert Molenbergs bij HLN. "Gaan we nog fel dalen of gaat die afvlakken naar een plateaufase wat we liever niet hebben? Het is nog enkele dagen wachten op uitsluitsel. Dat we de grens van 500 halen, is wel duidelijk."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren