Tagtik

Dit is de agenda van het Overlegcomité

Vrijdag komt het Overlegcomité, met de vertegenwoordigers van alle regeringen van het land, bijeen om zich te buigen over de huidige situatie in de coronacrisis en de versoepelende maatregelen die genomen kunnen worden. De cijfers zijn immers gezakt onder de drempels die eerder vastgelegd werden om te kunnen overgaan tot versoepelingen.

Het Overlegcomité zal zich buigen over het reizen tijdens deze zomer. Vrijdag moet duidelijk worden wanneer het coronapaspoort van kracht zal worden waarmee we binnen Europa zullen kunnen reizen. We zullen wellicht ook weten welke voorwaarden er komen voor wie het land (opnieuw) binnenkomt.

Woensdag 9 juni gaat de horeca volledig open: het Overlegcomité moet nog bepalen vanaf hoe laat de horeca open mag en wat het sluitingsuur zal zijn, zowel voor binnen als buiten de horecazaken. En wat met de plexischermen of de veilige afstand van 1,5 meter?

Ook de beperking van het aantal sociale contacten verdwijnt: vanaf 9 juni mag u binnenshuis opnieuw maximaal 4 mensen ontvangen (kinderen tot 12 niet meegerekend), in de tuin maximaal 50 mensen (deze keer met kinderen meegerekend).

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren