Tagtik

Duivelse oma naar de cel voor posten facebookfoto's kleindochter

Een 52-jarige oma uit het West-Vlaamse Ieper is door de rechtbank in beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar effectief omdat ze het leven van haar zoon een complete hel maakte en bovendien ook zonder toelating foto's van haar kleindochter voorzien van kwetsende commentaar op Facebook plaatste.

De vrouw sloeg volledig door toen haar zoon het contact verbrak door haar onstabiele en agressieve gedrag. De jongeman werd vroeger in een jeugdinstelling geplaatst, omdat zijn moeder niet voor hem wou of kon zorgen.

De oma maakte het leven van haar eigen zoon en diens vrouw tot een hel top het punt dat hij naar de politie stapte en een klacht indiende tegen zijn moeder. 

"Want alhoewel dat haar verboden werd, komt ze te pas en te onpas aan hun huis staan", vertelt de advocaat van de slachtoffers. Ze stuurt ronduit bedreigende sms’en en spreekt voicemailberichten in die niets aan de verbeelding overlaten. "Maar ze probeert haar zoon en diens vrouw ook op een veel laffere manier te raken: via hun dochtertje. Omdat ze die niet mag zien, verspreidt ze ongevraagd foto’s van het meisje op Facebook, voorzien van de nodige commentaren. Dit zal escaleren."

De vrouw toonde op haar proces geen schuldinzicht en de rechter stuurde haar dan maar naar de cel, in een poging om een familiedrama te voorkomen.

(FVDV for Tagtik/Source: KVW - Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren